70 11 10 70

Verdenspremiere:
Høreapparat til iPhone

18% MEDLEMSRABAT TIL DIG

aeldresagen

Særtilbud kun til medlemmer på høreapparater fra WIDEX, Signia og Oticon

– 18% rabat på høreapparater og tilbehør

– Gratis udvidet tryghedsgaranti (værdi 1.400 kr.)

– Fuld service i 4 år i alle vores butikker

Oplev din nye hørelse på 2 uger!

Nemt i gang: Vi laver en høretest og vælger sammen det høreapparat, som passer bedst til dig og din økonomi.

Prøv det hjemme: Du får høreapparatet med hjem og oplever, hvilken forskel det gør i din hverdag og vante omgivelser.

Afslut eller aflevér: Ønsker du ikke at beholde dine høreapparater, kan du frit levere dem tilbage efter prøveperioden.

“Den behandling, jeg har fået, var meget mere professionel end de andre steder, jeg før har prøvet. Alt hvad der foregik, blev forklaret fantastisk godt”

Povl Schøn, medlem af Ældre Sagen

Kontakt os før d. 9. november 2019 for at få rabatten

Prøv høreapparaterne derhjemme og mærk, om det er noget for dig. Helt uforpligtende. Skriv dine kontaktoplysninger herunder, så ringer vi dig op og finder en tid. Eller ring på tlf. 70 11 10 70

 

PORTRÆT AF POVL SCHØN:

MED PISTOLEN FOR PANDEN SKAL HOVEDET HOLDES KOLDT

”Jeg sagde til mig selv: Ved du hvad Povl, du kan ikke tage en taxa tilbage til Taastrup.”

Povl Schøn mindes en hårrejsende oplevelse for mere end 20 år tilbage og tusinder af kilometer væk fra de hjemlige omgivelser.

Det er onsdag formiddag i rækkehuset i Taastrup. Vi har taget plads ved bordet i udestuen omringet af frodige planter, der hænger ned fra loftet.

Det er varmt i udestuen, og Povl rækker ud efter en kold pilsner. De tætte planter sender Povl tilbage til den vestafrikanske jungle i Sierra Leone. Øjnene er rolige og fæstnede.

”Jeg er dernede og skal indvie en skole. Det er den syvende skole, vi havde startet op i landet. Det er i 1997, og jeg er midt inde i junglen, da landet eksploderer.”

En maskinpistol for panden

Povl Schøn har i 40 år lavet humanitært arbejde i den verdensomspændende organisation Lions. Pludselig er han faretruende tæt på den borgerkrig, der skal plage befolkningen i Sierra Leone over de næste fire år.

”Præsidenten flygter til Guinea, og oprørerne overtager hele landet. På det tidspunkt befinder jeg mig 250 km inde i landet som den eneste europæer. Jeg skal skynde mig til lufthavnen, hvor der holder et britisk evakueringsfly. Der sidder 450 mennesker i den her jumbojet og venter kun på mig”, mindes Povl.

Håbet om frihed er en hæsblæsende tur på to en halv time igennem junglen. Med hjælp fra sin afrikanske ven har Povl en bevæbnet soldat med i bilen. Hver 10. kilometer er der et checkpoint, og det er ikke til at vide, om det er regeringsstyrkerne eller oprørerne. Midtvejs holdes bilen tilbage, og i samme øjeblik får Povl en maskinpistol for panden. I stedet for at se sit liv passere revy, slår Povl koldt vand i blodet.

”Der måtte jeg bare sige ’please don’t shoot’. Du tænker ikke på det, når du er midt i det. Du er fuldstændig stille og rolig. Det var ligesom der var en, der tog hjernen og placerede den ved siden af mig.” Allernådigst slipper Povl ud af junglen og når lige akkurat evakueringsflyet kun 10 minutter inden, de ville være tvunget til at gå i luften uden ham.

Tilbage i udestuen i Taastrup støder hustruen Inge-Lise sig til os ved bordet. Det blåhvide mønster på dugen leder tankerne på havsprøjt og bølgeskvulp, der lægger kimen an til søfartshistorier. For også på havet har Povl måtte lade sig styre af sin fornuft for sin overlevelses skyld.

Fra 1962-1966 tilbagelægger Povl tusinder af sømil på langfarter rundt omkring i verden mellem alt fra USA, New Zealand og Den Persiske Golf. Mere end én gang fanges skibene i de voldsomme uvejr ude på de store have. Povl mindes to danske fragtskibe, der går ned ud for Portugals kyst.

”Vi er selv langt fra”, viser Povl mellem to fingre med en enkrones afstand. ”Vi har fået en bølge ind over, der løfter hele lugen, det der dækker lasten, op i luften og drejer det, og så styrter vandet ned i lasten og fylder den op. Bølgerne slår ind igennem dæksuset og smadrer vinduerne, der står vand ind i skibet. Hele besætningen kaldes op på dækket med redningsveste. Vi er kun to mand nede i maskinen, der skal sørge for at holde den i gang.”

Povls fortælling får bølgerne om bordet til at gå højere, og kondensen på den kolde pilsner fortættes. Kun ved hjælp af et stærkt samarbejde lykkes det besætningen at slippe helskindet igennem uvejret.

”Der er en styrmand, der er så modig at gå ud sammen med to matroser, selvom skibet ligger og kører rundt. Han får nogle liner ned til lasten og får den hevet op, drejet den igen og får den på plads. Det er simpelthen så fantastisk. Og så får skipperen så båden op imod bølgerne. Det er kun fordi, vi har mulighed for at holde skibet i gang hele tiden.”

Kunne ikke sove pga. stilheden

Over fire år arbejder Povl nede i maskinen på forskellige skibe. Med en lydstyrke på 90-100 decibel er det ikke så lidt, Povls ører udsættes for. Inge-Lise husker godt, hvordan radioen og tv’et de seneste år er blevet højere og højere.

”Dengang havde vi hverken høreværn, hjelm eller noget som helst. Skulle du ligge 18 meter oppe og svejse, så havde du ikke livline, det eksisterede ikke. Du lå med benene rundt om røret og svejsede”, griner Povl og lægger ansigtet i alvorlige folder: ”Når vi kom ud på vandet, kunne vi ikke sove de tre første nætter på grund af larm, når vi kom hjem, kunne vi ikke sove på grund af stilheden”.

Som konsekvens af årene i maskinen får Povl nedsat en tredjedel af sin hørelse, som han har levet med siden da. Men for 3-4 år siden beslutter han at gøre noget ved det.

”Der får jeg taget en høreprøve og får et par høreapparater med hjem til prøve. Men der var så meget støj i dem, så ligeså snart jeg kom ud at sejle i min båd, så susede det i ørene. Ligeså snart der var den mindste vind, så susede det i dem.”

Fiskene siger jo ikke noget

Povl kan ikke affinde sig med støjen og overvejer at lægge apparaterne i skuffen, og blot acceptere, at de mange eventyr har sat sine spor i hørelsen. Men igennem sit engagement i Ældre Sagen bliver han bekendt med at kunne få høreapparater fra danske WIDEX, der som de eneste kan reducere vindstøj effektivt.

“Nu kan jeg høre lyde, jeg ikke før har opfattet. På havet er der jo pludselig ikke andet støj end min påhængsmotor. Fiskene siger jo ikke noget” fortæller Povl, som ikke længere er generet af vinden, når han fisker og sætter garn fra den åbne jolle. Besætningen tæller ikke længere 30 mand, men Inge-Lise hjælper med at skaffe rødspætter og havørreder til middagsbordet.

Og når familien bliver budt på friskfangede fisk, mærker Povl en hidtil ukendt effekt af høreapparaterne:

”Når vi har vores børnebørn på besøg, så kan jeg godt sige ’nu må I lige dæmpe jer lidt, I snakker alt for højt’”, siger Povl med et smil. ”Så det har hjulpet gevaldigt. Og jeg kan høre hvad de forskellige siger, selvom de snakker lavt.”

Siden 2005 har Povl som koordinator for Lions været med til at genopbygge og drive et hospital i junglen 250 km fra Freetown.

Fordele som medlem af Ældre Sagen

10% rabat på din egenbetaling

Er du medlem af Ældre Sagen, giver vi dig normalvis 10% rabat på din egenbetaling af dine høreapparater og på alt vores tilbehør.

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabataftaler.

 

 

Gratis udvidet tryghedsgaranti (normalpris 700 kr. pr. høreapparat)

Hos os får du 4 års gratis udvidet tryghedsgaranti, fordi du er medlem af Ældre Sagen. Vi ved, hvor ærgerligt det er at miste sine høreapparater. Den udvidede tryghedsgaranti giver dig i 4 år fra original fakturadato ret til reparation samt et nyt låneapparat. Læs mere her.

“Jeg synes jeg havde hørt om så mange, der havde problemer”

Hør Hans Hansen fra Århus fortælle om sine overvejelser – og glæden ved atter at kunne høre fuglesang og barnestemmer.

Det bedste er nu blevet mærkbart bedre!

Gennemført og genialt. Danske WIDEX har udviklet en serie af høreapparater, som giver dig helt nye lydoplevelser og større glæde af din hørelse.

Du skal ikke længere anstrenge dig for at følge med i samtaler, du oplever en større harmoni og balance mellem lydene og EVOKE lærer automatisk dine præferencer i takt med du bruger det. Det er ganske enkelt – genialt.

PRØV FØR DU KØBER

beyond_app_settings_equalizer_cmyk_250dpi_transp
Oplev hvad WIDEX Evoke kan gøre for dig

– smart teknologi, fantastisk lyd!

70 11 10 70